Dan vijeća 2015

Vijeće makedonske nacionalne manjine Grada zagreba 9. listopada 2015 godine proslavilo je svoj Dan Vijeća. Vijeće je za svoj Dan izabralo Dan narodnog ustanka u Republici Makedoniji, 11. listoplada.
Nakon intoniranja hrvtske i makedonske himne, manifestacija je započela uvodnom riječju predsjednika Vijeća Tome Apostoloskog. Predsjednik je govorio o aktivnostima u Zagrebu i suradnji sa drugim makedonskim udrugama iz Republike Hrvatske, kako i o suradnji sa matičnom zemljom Makedonijom i dijasporom.
Slijedio je nastup vokalne grupe „Ezerki“, koje su otpjevale nekoliko makedonskih pjesama.
Prisutni su mogli proslijediti i projekciju fotografija Vijeća od njegovog osnivanja do danas, nakon čega je slijedilo zajedničko druženje uz makedonske specijalitete i makedonska vina.
Svečanosti su nazočili i Sulejman Tabaković, savjetnik u Ministarstvu uprave, Mačej Kačorovski, savjetnik u Ambasadi Repubulike Makedonije u Zagrebu, Kostadinka Velkovska, u ime gradonačelenika Grada Zagreba, zatim predsjednik Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, Zoltan Balaž Piri, svećenik Makedonske pravoslavne crkve u Zagrebu, protojerej Kirko Velinski, potpredsjednik Zajednice Makedonaca u Repubulici Hrvatskoj i predsjednik MKD „Ohridski biser“ iz Zagreba, Blagoj Šterjov, predstavnica makedonske nacionalne manjine Zadarske županije, Mirjana Majić, i predsjednica Hrvatsko makedonskog društva iz Zagreba, Judita Rey Hudeček.