Konstituirajuća sjednica Makedonske koordinacije

Konstituirajuća sjednica Koordinacije Vijeća i predstavnika makedonske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, održala se 24. listopada 2015. godine u prostorijama Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreb.
Na sjednici je bilo nazočno sedam od osam članova Koordinacije, čime je postignut kvorum za pravovaljan rad i odlučivanje. Sjednicu je vodio dosadašnji predsjednik Makedonske koordinacije, Tome Apostoloski, kao najstariji član Koordinacije, koji je na početku upoznao članove s inicijativom za formiranje Makedonske koordinacije kao i o daljnjem radu na poboljšanju ostvarivanja prava pripadnika makedonske nacionalne manjine u Hrvatskoj.
Članovi novog sastava Makedonske koordinacije su: Tome Apostoloski, predsjednik Vijeća MNM Grada Zagreba, Zoran Petrovski, predsjednik Vijeća MNM Istarske županije, Ivona Dunovski Mitev, predsjednica Vijeća Primorsko-goranske županije, Mirjana Majić, predstavnica MNM adarske županije, Lena Đapić, predstavnica MNM Zagrebačke županije,
Dragoljub Siljanoski, predstavnik MNM Osiječko-baranjske županije i Angel Mitrevski, predstravnik MNM Splitsko-dalmatinske županije. Živko Davidovski, predstavnik MNM Sisačko-moslavačke županije, još nije dobio Rješenje o registraciji, tako da će Koordinaciji pristupiti nakon dobivanje istog.
Za predsjenika Makedonske koordinacije, ponovno je izabran Toma Aposoloski, za zamjenicu predsjednika Mirjana Majić a za podpredsjednika Dragoljub Siljanoski.