Međunarodni dan materinskog jezika 2017

1-1      18. veljače 2017 godine u Češkom domu u Zagrebu, održana je manifestacija pod nazivom „Pričaj mi na svom jeziku“ povodom Međunarodnog dana materinskog jezika, koji se obilježava 21. veljače. Učenici osnovnih i srednjih škola, paripadnici nacionalnih manjina Grada Zagreba i Velike Gorice, polaznici materinskog jezika po modelu B i C Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, zajedno sa svojim učiteljicama i nastavnicama, izveli su kulturno-umjetnički program svatko na svom jeziku: albanskom, bošnjačkom, češkom, mađarskom, makedonskom i poljskom.

Program je otvorio Dušan Mišković, predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba.
Makedonski igrokaz i narodne pjesme izveli su učenici od 2. do 8. razreda OŠ Augusta Harambašića, učenici OŠ Nikole Tesle, te učenici od 1. do 4. razreda I. Gimnazije iz Zagreba sa učiteljicama Despinom Velinskom i Tinkom Krstevom.
Na kraju programa su svi učesnici zajedno otpjevali na hrvatskom jeziku Hoki Poki. Ovaj program se održava svake godine u organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, a učenici se posebno pripremaju uz pomoć svojih učitelja i profesora.
Manifestaciji su nazočili Elizabeta Knorr, pomoćnica pročelnika za promicanje ljudskih prava, civilno društvo i nacionalne manjine Grada Zagreba, Bogdanka Srdić-Vulpe, zastupnica Gradske skupštine Grada Zagreba, predsjednici i predstavnici nacionalnih manjina Grada Zagreba, roditelji učenika i mnogobrojni drugi gosti.