Okrugli stol – Suvremeni trendovi u Republici Makedoniji

20170515_10233315. svibnja 2017. godine u Europskom domu, održan je okrugli stol pod nazivom „Suvremeni trendovi u Republici Makedoniji“ u organizaciji Veleposlanstva Republike Makedonije u Republici Hrvstkoj i Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba te uz potporu Atlantskog vijeća Hrvatske, Hrvatske udruge za međunarodne studije – Centra za međunarodne studije i Europskog pokreta Hrvatska.
Na samom početku prisutne su pozdravili prof. Radovan Vukadinović i otpravnik poslova u Veleposlanstvu Republike Makedonije Maciej Kaczorowski.
Gosti predavači bili su prof.dr. Zhidas Daskalovski s Fakulteta za bezbjednost Sveučilišta Sv. Kliment Ohridski iz Bitole, Republika Makedonija, prof.dr. Nenad Marković, s Pravnog fakulteta Sveučilišta Sv. Kiril i Medodij iz Skopja, Republika Makedonija, prof. Stefano Pilotto, MIB škola za menadžment iz Trsta, Italija i dr.sc. Monika Begović, Atlantsko vijeće Hrvatske.
Moderator je bio cijenjeni prof. dr.sc. Radovan Vukadinović s Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije.
Među prisutniм gostima bili su i Budimir Lončar, Predsjednik Vijeća Tome Apostoloski te brojni veleposlanici, konzularni predstavnici u Republici Hrvatskoj i novinari.