Maratonci u čast Toše Proeskog

DSCN523113. listopada 2017. godine dvanaest maratonaca iz Makedonije koji trče Ultramaraton od Nove Gradiške do Kruševa u čast Toše Proeskog, sa svojim voditeljom Naumom Kapričevskim, stigli su u Zagreb gdje su bili gosti Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba. Dočekao ih je predsjednik Vijeća, Tome Apostoloski te im poželio dobrodošlicu u prostorije Vijeća. Sa voditeljom, Naumom Kapričevskim, razmijenili su poklone u spomen na Tošu. Zagrebom ih je provela predsjednica fan kluba „Toše Proeski“, Stela Prislan Fujs.
Sutradan su se uputili prema Novoj Gradišci, gdje su na spomenik Toši položili svježe cvijeće i u 17 sati startao je maraton do njegovog vječng počivališta u Kruševu.
16. listopada 2017. godine, svježe cvijeće na spomenik Toši Proeskom u Novoj Gradišci položili su i Maciej Kaczorowski, vršitelj dućnosti u Veleposlanstvu Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj, predsjednik Vijeća, Tome Apostoloski i svećenik Makedonske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj, protojerej Kirko Velinski u pridružbi gradonačelnika Nove Gradiške, vinka Grgića.