Dan Vijeća 2017.

31Dan Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba ove godine obilježen je 10. listopada 2017. godine u dvorani Češke besede u Zagrebu. Na početku programa nazočne je pozdravio predsjednik Vijeća Tome Apostoloski i ukratko ih upoznao sa programima koje je Vijeće realiziralo tijekom 2017. godine kao i programima koji ostaju za realizaciju do kraja godine. Program je vodila Elizabeta Petrovska, članica Vijeća.
Za glazbeni dio progama pobrinula se muzička grupa „Makedonska duša“, koja je Makedonce i njihove Hrvatske prijatelje provela niz sve krajeve Makedonije, probudila nostalgiju te oživjela uspomene na rodni kraj, a pala je i po koja suza. Pjesme koje su izvodili, emotivno su pokrenule publiku koja je zaigrala veliko kolo.
Manifestaciji su nazočili Maciej Kaczorowski, vršitelj dužnosti u Veleposlanstvu Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj, Kostadinka Velkovska, u ime gradonačelnika Grada Zagreba, proterej Kirko Velinski, svećenik Makedonske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj, Darko Šonc, predsjednik Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba, Nikola Grozdanovski, doživotni predsjednik Zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj, Diana Mašala Perković, tajnica Hrvatske matice iseljenika i mnogobrojni Makedonci i njihovi prijatelji.