Tribina – Republika Makedonija – 27 godina samostalna i nezavisna država

21. svibnja 2018 godine u prostoru Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, održana je Тribina pod nazivom Republika Makedonija – 27 godina samostalna i nezavisna država, euroatlantska orijentacija i odnosi sa susjedima i borba za zaštitu njezinog ustavnog imena.
Predavač je bio diplomat Ljupčo Arsovski, prvi veleposlanik Republike Makedonije u Grčkoj. Ambasadorski mandat izvršavao je od 1996 do 2002 godine kao šef ureda za veze Republike Makedonije u Ateni. Ambasador Arsovski odličan je poznavatelj prilika u grčkoj politici i često se u javnosti javljao svojim analizama i stavovima. Nazočne je upoznao sa situacijom u Republici Makedoniji vezano uz promjenu njezinog ustavnog imena i njegovo viđenje ove problematike.
Tribini su nazočili g.Maciej Kaczorowski, vršitelj poslova u Veleposlanstvu Republike Makedonije u Zagrebu, g. Andrija Petrović, u ime gradonačelnika Grada Zagreba, g. Nikola Grozdanovski, počasni i doživotni predsjednik Zaјednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj, g. Tome Apostoloski, predsjednik Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba i mnogоbrojni gosti.